Over The NetworKing Academy

Gebaseerd op de basisprincipes van het The NetworKing concept, is Charles Ruffolo, The NetworKing, in 2010 The NetworKing Academy gestart bij Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.

The NetworKing Academy richt zich op gemotiveerde, ervaren professionals die in het midden van hun carrière staan en hun netwerkvaardigheden willen ontwikkelen door direct ervaring op te doen en resultaat te boeken. Met haar programma biedt The NetworKing Academy deelnemers een concrete belevenis rond praktische en actuele thema’s die direct bijdragen aan ieders individuele Netwerkplan. Het doel van The NetworKing Academy is haar deelnemers hiermee professionele netwerk- en leiderschapsvaardigheden bij te brengen die ze direct kunnen verzilveren.

In het programma van The NetworKing Academy, dat in het Nederlands wordt gegeven en wordt gekenmerkt door internationaal perspectief en diversiteit, worden praktijkgerichte bedrijfs- en ondernemingsgerelateerde netwerkonderwerpen behandeld met up-to-date business cases.

In 2012 heeft The NetworKing Academy in ACE – het Amsterdam Center for Entrepreneurship – een ideaal platform en ontmoetingsplaats gevonden voor bedrijven en netwerken. ACE – winnaar van de European Enterprise Awards 2011 – is een samenwerkingsverband van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Als toonaangevend expertisecentrum en netwerk stimuleert ACE hoogwaardig ondernemerschap door onderzoek en onderwijs. Een missie waar succesvol invulling wordt gegeven door de krachten te bundelen met vier topuniversiteiten – en hogescholen in Amsterdam:www.ace-amsterdam.org

In 2012 is eveneens een start gemaakt met het neerzetten van een vernieuwd concept. Door uitbreiding van het team van trainers is er een wetenschappelijk onderdeel aan de leergang toegevoegd.

In 2014 hebben The NetworKing Academy en Business School Notenboom – Institute for Business, Hotel & Leisure Management – de handen ineengeslagen en besloten de leergang als pilot aan te bieden binnen het programma van deze particuliere Business School met focus op het economisch domein.  Business School Notenboom – een zogeheten ‘Life Long Education Partner’ – is een toonaangevende erkende en geaccrediteerde Business School die zich richt op mbo- en hbo-onderwijs. www.notenboom.nl

Bij The NetworKing Academy leren deelnemers alles over effectief netwerken, hoe zij betere inzichten en technieken kunnen verwerven om zichzelf zo optimaal mogelijk te kunnen presenteren en hoe zij meer voor anderen in uw netwerk kunt betekenen!